Att köpa en värmepump

En värmepump är i huvudsak en luftkonditionering som både kan värma och kyla ett hus. En enkel förklaring till hur detta fungerar är att en värmepump kan utvinna värme som finns i luften (eller marken) utanför ditt hus och överföring som värme in i ditt hus istället. Under rätt förutsättningar kan det göra det betydligt billigare än en gas eller oljepanna. För mer information om hur en värmepump åstadkommer detta bit av trolldom, se vår artikel från Värmepumpar Stockholm om hur värmepumpar arbete.

Eftersom en värmepump kan både värme och kyla ett hus, skulle du inte alltid hellre köpa en värmepump än en central luftkonditionering? Och skulle du inte hellre ha en enda del av utrustningen för att köpa, installera och underhålla än både en central luftkonditionering och en ugn? I vissa fall kan svaret vara så här enkelt, men det finns flera faktorer att först överväga som kan påverka ditt val.

Den säsongs väder i din region är förmodligen den viktigaste faktorn i detta beslut. Om temperaturen dips sällan under 40 grader Fahrenheit, kan du förmodligen värma ditt hem mer kostnadseffektivt med en värmepump än en ugn. Men om temperaturen är ofta kallare, bör du överväga att ha en backup värmekälla. Många väljer en gas eller olja ugn för att tjäna detta syfte – både av kostnadsskäl och på grund en ugn kan lättare bibehålla varma temperaturer när skillnaden mellan temperaturen utanför och inuti ökar.

Andra, värmepumpar är i allmänhet dyrare än ett centralt luftkonditioneringsapparater av samma effektivitet och kapacitet. Till exempel vid en direkt till konsument återförsäljare, säljs en 1,5 ton, 13 SEER Rheem värmepump för ca  1000 kr mer än motsvarande 1,5 ton, 13 SEER Rheem central luftkonditionering. Företag kan också ta ut mer att installera en värmepump än en central luftkonditionering.Mer om priser på

Värmepumpar Stockholm

En tredje kriterier att tänka på är livslängden. Eftersom en central luftkonditioneringen normalt endast används under sommarmånaderna, medan en värmepump används under både sommar och vinter, är livslängden på en värmepump oftast kortare än för en central luftkonditionering. Underhållskostnaderna är vanligtvis högre också, eftersom värmepumpens kompressor, kontroller och andra komponenter kommer att köra fler månader av året.

Slutligen har naturgas och olja historiskt sett varit mer prisvärd än elektricitet anser Värmepumpar Stockholm. Eftersom petroleum kostnader har skjutit i höjden under de senaste månaderna, kan detta inte längre vara sant i ditt område. (Naturligtvis detta varierar också efter region. Vissa VVS yrkesverksamma, till exempel, har påpekat att de många kraftverksdammar i nordvästra USA resulterar ofta i elkostnader lägre än naturliga kostnader gaser.) Eftersom värmepumpar nästan ofta köras på el, ska du överväga om en gasugn skulle vara billigare. Det är viktigt att forskningskostnader din regions att göra detta beslut.

Vilken storlek av värmepumpen ska du köpa?

Att välja en värmepump från Värmepumpar Stockholm som matar ut rätt mängd av varm och kall luft ser ditt hem komfort, kommer att hålla enhetens underhållsbehov låg och kommer att bidra till enheten prestera på topp effektivitet. Värmepumpar bör dimensioneras för att köras kontinuerligt för att maximera effektiviteten. En värmepump som är för stor för ditt hus cykler på och utanför alltför ofta, vilket ökar slitaget på utrustningen och minskar dess effektivitet. För liten, och enheten kanske inte kan hålla dig bekväm under både sommar och vinter.

Tyvärr, det finns ingen genväg till en noggrann mätning: du behöver för att få en VVS-entreprenör att beräkna husets värmebehov. Standarden mått på värmebehov är en manuell beräkning J, och det tar hänsyn till ditt hus isolering, storlek, mängd skugga, och många andra faktorer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*